Informationsportal om Sveriges festivaler

Avsaknad av höst- och vinterevenemang

Någonting som är tråkigt med att vara ett stort fan av festivaler i Sverige är att det tar slut på allt i oktober. Så nu, från november fram till april finns det inte så många alternativ tillgängliga. Tråkigt, men det gäller att försöka hålla humöret uppe ändå.

Konserter istället?

Något som man faktiskt kan roa sig med under tiden är konserter och spelningar. Det kan ju inte ersätta en hel festival, av flera anledningar. Dels är det ju bara en spelning som sträcker sig mellan 2-4 timmar och så infinner sig ingen festival-känsla över huvud taget. Det blir inga sena nätter på flygfält, inga nya bekantskaper vid bajamajorna och inga fyllon som urinerar på ditt tält. Alltså, nackdelar och fördelar.

Själva festivalstämningen är väl kanske det man saknar minst under det mörka halvåret. Det är som att någonting saknas i vardagen. Den där goa känslan av att veta att snart, snart ska bilen lastas med tält, stolar, kläder och sportdryck. Det är en av de bättre stunderna, när man sätter sig i bilen och har precis allt framför sig. Alla sena nätter, mackor med baconost, bajamajja-besök och bra nusik. Det är det som håller modet uppe under det här halvåret, för jag vet att snart kommer allt bli som det ska igen.

 

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2019 Trastock.nu