Informationsportal om Sveriges festivaler

Mobiltäckning på festival

Något som är superviktigt både i vardagen och på festival är mobilen. På festivaler används den bland annat till att fånga och bevara ögonblick genom bilder och filmer, men också att hålla kontakten med dina vänner på festivalen. Det är lätt att tappa bort dina vänner i folkhavet vid scen, det har hänt alla någon gång. För att komma i kontakt finns det massor av sätt som fungerar olika bra, men en uppsamlingsplats och/eller skicka meddelanden till varandra är två bra sätt.

Problemet med en uppsamlingsplats är att det hänger på båda två att ta sig dig vid samma tillfälle. Ofta är musiken och stämningen så bra att man inte vill lämna publikhavet, och då vill man inte heller stå och vänta en bit bort på någon som aldrig kommer.

Överbelastade mobilnät

Som vi alla vet brukar mobilnäten vara rätt överbelastade på alla hyfsat stora festivalområden. Det är svårt att ens få iväg ett meddelande på Facebook, för att inte tala om sms. Din operatörs mobiltäckning är med andra ord väldigt viktig för att kunna komma i kontakt med dina vänner igen. Det är kanske inte det lättaste att veta hur bra täckning man har men det finns sajter som jämför det, exempelvis Mermobil. Där står det hur bra mobiltäckning varje operatör har i varje del av landet, och hur många som delar på nätet. Det spelar ju ingen roll för dig som är på festival i Emmaboda om din operatör har bra mobiltäckning i Pajala. Det viktigaste är att nätet är bra där du är, och har kapacitet till många.

Som tidigare påpekat får du inte heller glömma din portabla laddare till mobilen! Ett måste på varje festival. Ingen vill stå med en urladdad mobil i ett tält och inte kunna ta bilder eller ringa vänner. Har du flera laddare så kan du hjälpa vänner som har dålig kräm i sina mobiler.

Festivalsäsongen över

Färggränna löv på hösten

Nu när september gjort intåg betyder det att säsongen för utomhusfestivaler börjar gå mot sitt slut. Det är såklart lika tråkigt varje år, men det är bara att gilla läget och ladda batterierna inför nästa år. Kanske ta en snabbvisit till en festival i södra Europa eller varför inte redan börja planera inför nästa års eskapader. Hur ni än väljer att göra så kommer det bli bra, för snart är det april igen och artistsläppen kommer allt tätare.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2019 Trastock.nu