Informationsportal om Sveriges festivaler

Viktigt med bra mobilabonnemang på festival

I festivaltider finns det mycket att tänka på. Vänner ska med, kläder ska packas, tält ska köpas och, kanske viktigast av allt, ska mobilen inte glömmas. På större festivaler kan mobilnäten vara överbelastade så varken samtal, sms eller surf fungerar som det ska. I de lägena är det som viktigast att du har ett bra mobilabonnemang som fungerar trots väder, omgivning och eventuella överbelastade nät.

Hur skiljer sig mobilabonnemang åt?

Det finns massor av faktorer som är olika på olika abonnemang. Dels täckning, surf och pris. Det som är viktigt på festival är att mobiloperatören bakom abonnemanget har stora, stabila nät som inte blir överbelastade så lätt. Om du har 1 GB eller 20 GB surf spelar inte så stor roll när du ändå inte kan använda mobilen alls.

Kille som ringer på sin iPhone

På festival vill man helst inte hålla på med mobilen särskilt mycket, men det är viktigt att det fungerar.

Å andra sidan är det viktigt att komma ihåg att en större operatör, som Telia, dels har störst nät och klarar därmed mer belastning men också har fler kunder. Det kanske är uppemot 30-40 % av festivaldeltagarna som också har Telia, och därför kanske det ändå är bättre att ha en mindre operatör. Det är en fråga man får anpassa sig åt.

Går du i festivaltankar och behöver köpa en ny mobil finns prisjämförelse av mobil med abonnemang. Där kan du välja bland alla mobiler på marknaden och jämföra pris på dem från operatörer. På så sätt ser du direkt var du hittar det mest prisvärda erbjudandet. Bra va?!

Att tänka på med mobil på festival

Det viktigaste är att du tar med en portabel laddare, förutsatt att det inte finns möjlighet att lämna in mobilen på laddning där. På flera festivaler finns laddstugor där du kan lämna in din telefon ett par timmar medan den laddas fullt. Sedan hämtar du den bara och uppger ett nummer som du fick vid inlämningen.

Det kan också finnas möjlighet att köpa, låna eller hyra portabla laddare på festivalområdet. Bråvalla var tidiga med detta redan år 2014, och nu har de flesta tagit efter initiativet. Det säkraste är att ta med egen laddare, men kolla även upp på festivalens hemsida/facebook om det finns möjlighet att ladda på plats!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2019 Trastock.nu